Få et stærkere netværk,
mød inspirerende kollegaer
og vær med til at sætte gøglere og

omrejsende artisters arbejdsvilkår
 på dagsordenen.

Riv en dag ud af kalenderen og tag del i fællesskabet


Seminar for artister og gøglere 2018

OBS! Seminaret søndag d. 17. juni 2018 er aflyst!

​Arrangørgruppen arbejder på at arrangere et seminar senere på året. Hold øje med siden her eller tilmeld dig nyhedsbrevet for opdateringer.

Målgruppen

Den primære målgruppe for seminaret er artister, der arbejder solo eller i små ensembler og som rejser rundt med gøgler- og cirkusforestillinger og workshops.  Du behøver dog ikke skrive "gøgler" på visitkortet for at kunne deltage. Seminaret er gratis og åbent for alle,  som interesserer sig for artisters og gøgleres situation i dagens Danmark.

Seminaret 2017 - Bugtaler Preben Palsgård fortalte om sit TV-gennembrud i 1981 da han deltog i programmet "TV I TELTET". Foto: Lise Kokholm

Programmet for 2018 er under udarbejdelse

Arrangørgruppen arbejder for tiden på at finde indlægsholdere og gode emner til seminaret. Ambitionen er at skabe et seminar hvor deltagerne kommer hjem med praktiske brugbare tips, men også hvor vi sammen arbejder på skabe initiativer, som kan styrke branchen som helhed.

I 2016 var det overordnede tema: At sætte ord på kunsten. Hvordan vi beskriver det vi laver og hvilken effekt det har på publikum. I 2017 arbejdede vi med hvordan vi markedsfører os. Her havde vi et sidetema om medvirken i tv-programmer før og nu. I 2017 sluttede vi af med at lave en brainstorm på branchens styrker, svagheder, trusler og muligheder. Ideerne fra de to foregående seminarer tages med i planlægningen af seminaret i 2018.

Seminar 2017. Tryllekunstneren Steen Pegani fortalte om hvordan han skaber værdi for kunden ved at tilpasse sin optræden til lejligheden. Foto: Lise Kokholm

Mød dine kollegaer

En ting er dog helt på plads. Du får på seminaret god mulighed for at møde gode kollegaer fra hele landet, udveksle tanker og stifte nye netværk.  God mad, masser af snak og inspiration du kan leve længe på.

Indtil programmet er på plads

Her på siden kan du downloade programmerne fra de to foregående år. De giver lidt et fingerpræg om hvad der er i vente.  Skriv din e-mail i formularen her på siden,  så får du besked, så snart programmet for 2018 er på plads og tilmeldingen åbner.

Cheff Magic alias tryllekunstneren Henning Nielsen fra Sønderjylland fortalte i 2017 om sin medvirken i Danmark har Talent. Foto: Lise Kokholm

Hvem står bag?

Bag seminar for artister og gøglere står en gruppe af otte artister, som har arbejdet sammen siden 2010. Seminaret er en del af Gøglerfestivalen. Det er meningen at både festivalen og seminaret med tiden skal flyttes til en ny landsdel hvert år, men arrangørgruppen har valgt at blive i Viborg de første tre år for at samle erfaringer og modne projektet. Artisterne, som optræder under festivalen arbejder ulønnet for at dels gøre opmærksom på vores fag, dels for at gøre seminaret gratis for alle kollegaerne.

Henrik Rasmussen (Klovnen Tapé) fortalte i 2017 om hvordan han markedsfører sig. Foto: Lise Kokholm

Tilmelding 2018
Seminar for artister og gøglere

​Udfyld formularen nedenfor og få besked så snart tid og sted for seminaret er på plads.

Download programmet fra 2017 

Download programmet fra 2016

quote-left

Efter 60 år i branchen, er det betryggende at opleve de unge mennesker (når man har nået min alder er alle under 50 år unge) , som har valgt denne usikre levevej som profession, formår at nytænke uden at slippe trådene bagud. Dejligt at så mange tar det sjove seriøst. Sådan et seminar, hvor vi kropumulige og utilpassede får mulighed for at slå hovederne sammen, gir en god efterklang.

Det er helt unik, mød op!"

Per Venzel Mikkelsen-Zalmov

zalmov.dk

quote-left

Jeg var med i 2016, Jeg blev meget klogere på forskellige artistgrupper i Danmark, og kunne mærke en helt særlig gøgler ånd, som jeg ikke har mærket lignende i tryllemiljøet, jeg vil gå så vidt at sige at den indre gøgler talte til mig og sagde: ”Allan Er du tryllekunstner eller er du gøgler af sind?” Jeg følte mig godt tilpas i et garvet selvskab af meget lidt selvhøjtidelige gøglere, og følte mig rigtig godt tilpas og i et super selvskab.

Jeg vil meget gerne med den 17 juni og vil anbefale mine kollegaer i tryllemiljøet at hoppe med på vognen og blive klogere på hvordan verden kan blive større."

quote-left

​​​​Timerne på seminar for artister i Viborg 2017 var givet rigtig godt ud. Mit udbytte kan deles i to – dels var der spændende oplæg, hvor man kunne høre om emner og temaer der er vigtige for os som arbejdende artister. Man skal lære så længe man lever – og der var virkelig guldkorn at tage med i sit videre arbejde ude i landet. Dels giver seminaret os artister og gøglere mulighed for at netværke og møde hinanden. Det er jo desværre alt for sjældent man får den mulighed, men netop det er vigtigt, så man både kan lære hinanden at kende, lære af hinanden og skabe kontakter hvor man kan søge hjælp og evt udveksle jobs med hinanden. Det var gennemgående et rigtig godt seminar, godt ledet og afholdt i en behagelig stemning"

​Karsten Højen


Sultanen fra Ali Babas Karavane


quote-left

​Det var første gang i mine 20 år som professionel gøgler at jeg var til brancheseminar, og det var virkelig meningsfuldt! Velplanlagt med relevante oplæg og brugbare tips som var lige til at tage med hjem og praktisere. Glæder mig til næste seminar". 

Jon G. Lør
jonglør.dk

quote-left

Jeg synes det er godt at vi er mange artister som mødes og deler vores erfaringer med hinanden. Især når man stadig kan lære af dem der har

været i branchen i lang tid. Og så er der jo også god mad. Så ser frem til næste seminar."

Sune Lillebroe


Illusune

Cirkus Sune


quote-left

Det er vigtigt, at der er en platform at stå på – et fællesskab på tværs af
forskellighederne. På længere sigt måske et organ, der kan tale på fagets vegne og være med til at skabe nye muligheder og overvinde vanskeligheder og bekæmpe

misforståelser og forkerte opfattelser. For dem er der mange af! Men der er endnu flere muligheder for, at gøgl kan få en renæssance – og få den plads, som gøglerne og artisterne fortjener. Seminaret skabte håb – og peger fremad mod bedre tider."

Jørgen Lorentzen


cirkusforedrag.dk


quote-left

​Jeg har kun været med i 2017, men vil meget gerne deltage igen i 2018.
Det er en rigtig god ide at skabe et netværk for artister og gøglere, da det til tider godt kan være et ensomt erhverv, med mange timer på vejene - alene , og uden muligheder for at dele oplevelser , refleksion og evt tanker om fornyelse m.m med kolleger. Der blev også delt relevante emner og oplæg på seminariet som havde ret meget relevans for mit arbejdsfelt , super ​godt initiativ, mer af det."

​Karen Lund

Klovnen Trutte

quote-left

​​Da jeg sidste år blev inviteret til Gøglerseminaret for at holde et lille oplæg om mine tv-erfaringer i sidste århundrede, var min umiddelbare tanke, at jeg jo ikke er gøgler. Jeg er ARTIST. Hvad kunne jeg dog bidrage med? Sandsynligvis ville jeg føle mig lidt som en hund i et spil kegler. På den anden side er det jo altid sundt at opleve, hvordan andre kringelkroge i underholdningsbranchen virker og ser ud. Måske kunne jeg endda blive klogere.
Og jo, det gjorde jeg faktisk. Altså blev klogere. For det første fik jeg nogle praktiske fif, som formentlig er selvfølgelige for de fleste, men som var nye for mig og særdeles brugbare.
Men vigtigere er, at jeg også blev klogere på mig selv. For jeg ER jo gøgler. "At glæde og fornøje" er det, der er hovedformålet med mit job. ​
Samværet med de andre gøglere viste sig også at være dejligt ubesværet, måske fordi vi både er ens og forskellige på samme tid. Vi er kolleger, men vi er ikke rigtig konkurrenter.
Det var befriende dejligt.  Jeg kan kun anbefale det!"

​Preben Palsgård

bugtaler.dk

quote-left

​​​Jeg deltog med stor glæde i 2017 seminaret og nyder altid det kollegiale samvær gøglere imellem. Der deles ud af erfaringer og jeg er sikker på at alle får værdi med hjem, uanset om man lige er startet eller har været på scenen i mange år. Jeg kan klart anbefale at deltage. Dette er et af de få chancer vi har for at netværke i vores branche.

Lars Lottrup

​​BallonMand.dk

More...