Category Archives for Podcast

Janne Koefoed Jørgensen – Podcasten Gøglerliv #009

Janne Koefoed Jørgensen fortæller om sit arbejder i blandt andet som hospitalsklovn og som den ene halvdel af duoen Netterstrøm og KoefoedPodcasten Gøglerliv episode 9

Janne Koefoed Jørgensen - "Delledans", hospitalsklovneri og ingenting for fuld udblæsning.

Janne Koefoed Jørgensen er skuespiller, komiker og klovn. Hun mestre om nogen kunsten at få meget ud af næsten ingenting. Hun var oprindelige skuespiller med baggrund i børneteatermiljøet, men det er nok hendes mangeårige samarbejde med Marie Netterstrøm i komikerduoen Netterstrøm og Koefoed som Janne er mest kendt for.

Hør Janne Koefoed Jørgensen fortælle om hvordan hun kom igang med at optræde, hvad der driver hende som kunstner og hør om hendes arbejde som hositalsklovn, et fag hun også underviser i.

Janne nævner i podcasten flere artister, som var med i Cirkus Freja. Nogle af dem har tidligere været med i Podcasten Gøglerliv:

​Diverse links relateret til afsnit 9:

​Hvem vil du gerne høre en podcast med?

Er der en artist eller gøgler som du gerne vil høre en podcast med, så skriv i kommentarfeltet nedenfor. Du er selvfølgelig velkommen til at foreslå dig selv.

Værten Henrik Rasmussen som Klovnen Tapé

​Din vært i denne episode

​Din vært i denne episode af Gøglerliv er Henrik Rasmussen. Henrik har de sidste 27 år optrådt som Klovnen Tapé. Ved siden af sit arbejde som klovn holder Henrik også underholdende foredrag om kropssprog og kommunikation. Du kan læse mere om Henrik Rasmussen her.

Preben Palsgård, Bugtaler

Preben Palsgård – Hele Danmarks bugtaler – Gøglerliv #008

​​Preben har snart været bugtaler i 50 år​

​​I Gøglerliv episode nr. 8 kan du høre bugtaler Preben Palsgård fortælle om hans lange arbejdsliv indenfor showbiz. Husk du kan abonnere på podcasten via Apple Podcasts eller en podcast-app til Android.  Klik på links under afspilleren.

​Startede som tryllekunstner

​Da Preben var helt ung var han hyppig gæst i Aage Darlings tryllebutik i Stenogade, hvor en række af datidens store navne indenfor trylleri kom. Her mødte han blandt andet Truxa, Mr. Platan og Heinz Saxburger. Han begyndte som tryllekunstner men efter at have set Erico Lund (Bakkens Pjerrot) optræde med sin pjerrotdukke blev han inspireret til at prøve at bugtale.  De første år af hans karriere optrådte han blandt andet for Ensommes Gamles Værn for en kop kaffe og et stykke lagkage. Senere blev ansat i Cirkus Arli under forudsætning  af at han også hængte plakater op. Det blev også til en hård premieresæson med Cirkus Dannebrog, da cirkusset genopstod i 1977.

​Tv-gennembruddet i 1981

​Prebens helt store folkelige gennembrud kom i 1981 da han for anden gang ​medvirkede i tv-programmet Tv i Teltet. I 1981 var hverken TV2 eller ipadden opfundet, så hele familien Danmark var i bedste sendetid samlet om Tv-apperatet og med et trylleslag blev Preben til hele Danmarks bugtaler.

Du kan læse mere om Preben på hans hjemmeside

Preben nævner i starten af podcasten at han sidste år var oplægsholder på Seminar for artister og gøglere. Her kan du læse mere om seminaret som i år afholdes d. ​30. oktober på Cirkusmuseet i Hvidovre

​Se ​videoklip med Preben Palsgård på YouTube

På YouTube kan du finde en masse herlige klip med Preben. 

Preben nævner også:

​Hvem vil du gerne høre en podcast med?

​Er der en artist eller gøgler som du gerne vil høre en podcast med, så skriv i kommentarfeltet nedenfor. Du er selvfølgelig velkommen til at foreslå dig selv.

Værten Henrik Rasmussen som Klovnen Tapé

​Din vært i denne episode

​Din vært i denne episode af Gøglerliv er Henrik Rasmussen. Henrik har de sidste 27 år optrådt som Klovnen Tapé. Ved siden af sit arbejde som klovn holder Henrik også underholdende foredrag om kropssprog og kommunikation. Du kan læse mere om Henrik Rasmussen her.

Søren Brynjolf

Søren Brynjolf – Gøglerliv nr. 007

Søren Brynjolf – kulturformidler og multikunstner – Gøglerliv #7

Søren Brynjolf er en ægte multikunstner. Han laver scenekunst rettet mod børnepublikummet. Hans oprindelige udgangspunkt var gøgleriet men hans optræden indeholder i dag mange forskellige elementer som f.eks. historiefortælling, teater, bugtaleri, dans og musik. I denne syvende episode af Gøglerliv bliver han interviewet af sin læremester – gøgleren og klovnen Tonny Trifolikom. Søren var som helt ung optaget at trylleri og som mange andre trylleinteresserede fik han tilsendt kataloger fra Topps trylleri i Sakskøbing. Et besøg i en trylleklub blev til mødet med Tonny, som han senere “lånte” numre af. Søren Brynjolf udvikling går videre gennem musik, pædagogik, kampsport og meget andet. Udover at være scenekunstner er Søren er også en dygtig skulptør. Han skærer kunstværker i træ med motorsav. Du kan læse mere om hans forestilling “Sørens Safarishow” og se eksempler på hans træskulpturer på hans hjemmeside: brynjolf.dk

Hvem kunne du tænke dig at høre en podcast med?

Har du en god idé til en gøgler eller artist som du gerne vil høre en podcast med så skriv i kommentarsporet nedenfor. Du er selvfølgelig meget velkommen til at foreslå dig selv.

Tonny TrifolikomVærten i denne episode af Gøglerliv er gøgleren og klovnen Tonny Trifolikom. Tonny har været underviser og inspirator for en masse unge talenter. Du kan høre Tonny fortælle om hvordan han selv kom i gang med at optræde i episode 2 af Gøglerliv. Vil du vide mere om Tonny kan du læse mere på hans hjemmeside her


Gøgleren Jørgen Stendal Mortensen

Jørgen Stendal Mortensen – Gøglerliv nr. 006

Jørgen Stendal Mortensen fortæller om sit arbejde som gøgler, artist og underviser

Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 90%; height: 80px;" onfocus="this.select();">

Jørgen Stendal Mortensen kalder sig selv gøgler. Jørgen og makkeren Søren Visby har gennem snart 30 år optrådt med gøglerduoen Det Flyvende Kuffertcirkus. Udover de tusindvis af forestillinger med Søren har Jørgen også arbejdet med at undervise i cirkus, gøgl  og artisteri. Jørgen er et nysgerrigt væsen og netop nysgerrigheden har drevet ham siden han var barn. Han læste oprindelig til ingeniør men det var gennem hans arbejde i en fritidsklub at han lærte at jonglere og opdagede hvordan man kunne bruge cirkus, gøgl og artisteri til at arbejde med børn og unge. Ingeniørstudiet blev droppet til fordel for en pædagogisk uddannelse og Jørgen har gennem hele sit arbejdsliv brugt sine pædagogiske evner kombineret med hans komiske talent. Jørgen har været med i et hav af projekter både i samarbejde med Søren Visby men også solo. Han har blandt andet været leder af Gøglerskolen i Aalborg og optrådt som kravlenissen Hilmer Halmkvist på gågaden i Aalborg hvert jul gennem 14 år.

Du kan læse mere om Det Flyvende Kuffertcirkus her

Som inspirationskilder nævner Jørgen blandt andet:

Værten i 6. episode af Gøglerliv er Søren brynjolfDenne episodes vært er Søren Brynjolf. Søren Brynjolf er kulturformidler især til børn. Han bruger artisteri, musik, pædagogik som virkemidler i sine optrædener. Udover at være scenekunstner laver Søren også fantastiske træskulpturer med motorsav. Hvis du vil vide mere om Søren så kig forbi hans hjemmeside her. Hvis du vil høre Sørens historie kan du lytte til Gøglerliv episode 7 her

Tryllekunstneren Steen Pegani

Steen Pegani – Gøglerliv nr. 005

Steen Pegani er tryllekunstner og købmand. I podcasten Gøglerliv interviewes han af Jørgen Stendal Mortensen og fortæller om hvordan han begyndte at optræde.

Steen fortæller om sine projekter med at hjælpe unge talenter via mentorordning og i det hele taget skabe øget interesse for magi og trylleri. Som tryllekunstner er det vigtigt at kunne holde på en hemmelighed men indenfor tryllebranchen er der faktisk forbavsende meget åbenhed. Man lærer af hinanden, giver gode råd og feedback og Steen er selv via sine projekter med til at føre trylletraditionen videre til den nye generation af håbefulde unge trylletalenter.

Læs mere om Steen Pegani som tryllekunstner
Besøg Pegani (butikken)
Topps Magic kan du læse lidt om her på Magisk Cirkels Hjemmeside
Magisk Mentor
Peganis 30 års jubilæum

Værten i episode 5 af Gøglerliv er Jørgen Stendal Mortensen fra Det Flyvende Kuffertcirkus. Jørgen er komisk artist, gøgler og underviser. Når han ikke optræder med sin makker Søren i kuffertcirkuset så bygger han sikkert en dome et eller andet sted. Du kan læse mere om Jørgen og Det Flyvende Kuffertcirkus her

Du kan også høre Jørgens historie i Gøglerliv episode 6.


David Skunk - Circus Skunk

David Ochoa – David Skunk, Circus Skunk- Gøglerliv nr. 004

Hør David Ochoa – David Skunk blive interviewet af Øglegøgleren Mogens Mugge Pedersen
Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 90%; height: 80px;" onfocus="this.select();">

David Skunk er komisk artist, klovn og musiker. Der er nok ikke mange cirkus- og gøglerinteresserede i Danmark som ikke kender Davids one-man-bigband, hans poetiske stinkdyrs-nummer eller hans komiske jongleringsnummer med 25 cigarkasser. David er oprindeligt fra Californien men han har boet og arbejdet i Danmark det meste af hans liv og har været til stor inspiration for en masse yngre danske kollegaer. I podcasten Gøglerliv fortæller David om hvordan han begyndte at optræde, hvordan der er forskel på publikum forskellige steder i Europa, hvem som har inspireret ham og hvordan han oplever publikum ændre sig med tiden. Denne episode af gøglerliv er på engelsk.

Du kan læse mere om David på hans egen hjemmeside her

David nævner blandt andet:

Mogens Mugge Pedersen, Øglegøgleren SørensenDenne episodes vært er Mogens Mugge Pedersen. Mugge har rejst i mere end 30 år som gøgler og artist. I podcasten Gøglerliv episode nr. 1 kan du høre historien om hvordan kan kom igang med at optræde, hvordan han lærte faget på gaden og hvordan arbejdet som artist har ændret sig gennem tiden. Yderligere information om Mugge kan findes her: Øglegøglerne.dk


Kurt Flemming - Bakkens Pjerrot

Kurt Flemming – Bakkens Pjerrot – Gøglerliv nr. 003

Kurt Flemming – Bakkens Pjerrot er gæst i podcasten Gøglerliv
Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 90%; height: 80px;" onfocus="this.select();">

Kurt Flemming er Bakkens Pjerrot. Gøgl, artisteri og underholdning har altid været en vigtig del af verdens ældste forlystelsespark. I 3 episode af podcasten Gøglerliv fortæller Kurt om hvordan Bakken blev til, hvordan Pjerrot havnede der og hvordan han selv endte som Bakkens Pjerrot. Kurt har sin 21. sæson på Dyrehavsbakken men inden han blev ansat på Bakken rejste han rundt som tryllekunstner, optrådte med Cirkus Krone og var blandt andet Pjerrot i Aalborg. I dag er han ved siden af sine forestillinger på Bakken med i et hav af andre spændende projekter. Han medvirker i flere forskellige teaterforestillinger og holder foredrag om blandt andet livet som Pjerrot, humor, børneopdragelse og meget andet.

Du kan læse mere om Bakkens historie her

Hvis du vil vide mere om historien bag Pjerrot så skriv direkte til Kurt Flemming – pjerrot(SNABEL-A)bakken.dk. Han svarer gerne på dine spørgsmål. Du kan selvfølgelig også tage en tur ud på Bakken og se en af hans daglige forestillinger kl. 15, 16 og 17.

Hvis du har ideer til en artist eller gøgler som du synes vi skal lave en podcast med eller andre kommentarer til podcasten så skriv i kommentarsporet nedenfor.

Denne episodes vært er Henrik Rasmussen. Henrik arbejder som klovn og artist under navnet Klovnen Tapé. Udover at optræde som klovn holder han også foredrag om kropssprog for virksomheder og foreninger.Yderligere information om Henrik Rasmussen kan findes på klovnentape.dk


Tonny Trifolikom

Tonny Trifolikom – Gøgler og klovn – Gøglerliv nr. 002

Tonny Trifolikom fortæller om sit liv som gøgler og klovn

Hør Søren Visby interviewe Tonny Trifolikom.Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 90%; height: 80px;" onfocus="this.select();">

Tonny har optrådt siden han var ti år. Hans bedstefar var hestehandler og Tonny rejse med ham rundt på markeder. Tonny blev inspireret af de kunstnere han så optræde på blokvognen. En dag får han selv en chance til at komme op på scenen, da en tryllekunstner bliver syg. Tonny finder ud af at han har komisk talent og at det måske er sjovere at få folk til at grine end det er at lave trylletricks. Det blev starten på et ægte gøglerliv og netop det frie omrejsende gøglerliv er vigtigere for Tonny end selve det at stå på scenen. Tonny holder liv i den gode gammeldags måde at gøgle på og er også blevet kaldt “den sidste gøgler” lige som Labri, Tribini og Hermann også blev det.

 

Vil du vide mere om Tonny Trifolikom så kan du kigge forbi hans hjemmeside: cirkusmongo.dk

Musikken i baggrunden er lavet af: David Skunk

Her du kommentarer til podcasten f.eks en god idé til hvem vi skal interviewe så skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor.

Værten i episode 2 af Gøglerliv er Søren Visby fra Det Flyvende Kuffertcirkus. Sammen med sin makker Jørgen Stendal Mortensen har han gennem 27 år optrådt med og undervist i gøgl, jonglering og artisteri. Udover samarbejdet med Jørgen optræder Søren også solo blandt andet med historiefortælling og som Nissen Elnis. Du finder mere information om Kuffertcirkus og Søren Visby her.


 

Øglegøgleren Sørensen – Mogens “Mugge” Pedersen – Gøglerliv 001

I denne første episode af podcasten Gøglerliv kan du høre Henrik Rasmussen interviewe Øglegøgleren Sørensen alias Mogens Pedersen.
Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 90%; height: 80px;" onfocus="this.select();">

Mogens “Mugge” Pedersen er gøgler, jonglør og komisk artist. Han har under kunstnernavnet “Sørensen” rejst rundt og optrådt i ind- og udland gennem de sidste 30 år. Mugge har lært faget på den hårde måde, han begyndte nemlig med at optræde på gaden. I første omgang for at tjene penge til at kunne rejse rundt i verden og få stillet sin eventyrlyst, men gøglet endte med at blive hans levevej. I denne første udgave af podcasten Gøglerliv fortæller Mugge om hvorfor gaden er en god læreplads for en artist, hvad det er man lærer der og hvilke udfordringer man som gadegøgler kan forvente. I dag optræder Mugge kun sjældent på gaden, han arbejder i stedet på skoler, børnehaver, biblioteker, til firmafester og private arrangementer. Han har endvidere etableret cirkustruppen Øglegøglerne, syet sit eget cirkustelt, været aktiv i ungdomshuset, arrangeret Nørrebrofestivalen og været aktiv i lokaludvalget på Nørrebro.

Læs mere om Mugge på hans hjemmeside: Øglegøglerne.dk

Mogens Pedersen nævner blandt andet Clausen og Pedersen som inspirationskilde. Dem kan du finde på YouTube::

Clausens og Pedersen (Åbner i et nyt faneblad)

Intro/outro-musik: David Skunk

Denne episodes vært er Henrik Rasmussen. Henrik arbejder som klovn og artist under navnet Klovnen Tapé. Udover at optræde som klovn holder han også foredrag om kropssprog for virksomheder og foreninger.Yderligere information om Henrik Rasmussen kan findes på klovnentape.dk


Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk